fredagkväll

Har sett en film på bio, det blev i alla fall inget godis. Men en massa chilie nötter. Och nu är jag hungrig igen, fast jag ska gå och lägga mig. Behvöer få lite sömn, så att jag klarar morgondagens prövning.

vecka 44 så här långt

Så långt:

Genomförda:

Måndag
: morgonpromenad, intervall 30 min + core 30 min
Tisdag: morgonspinning 30 min, intervallbody, spinning 55min
Onsdag: morgonpromenad, intervallbody, spinning 55min
Torsdag: morgonspinning 45min, morgonpromenad, Intervallstep, Spinning 50 min
Fredag: morgonpromenad, Fitball, Body intervallspinning55 min & (spinning75 min?????)

Kvar to-do:

Lördag: VILODAG
Söndag: Spinning 55min, intervallbody

peppar mig själv

Pepp till mig själv.

För vem skull gör jag detta? För vems skull försöker jag bli sockerfri? Jo enbart för min egen, för att jag är värd att må bra. För att jag är värd att se fin ut. Min kropp ska inte behöva ta skit iform av en massa socker, min kropp är värd bra mat. Hela jag är värd att må bra. Jag ska äta när jag är hungrig, jag ska äta tills jag blir lagom mätt. Svårare än så är det inte.
Jag ska motionera för att jag mår bra av det, kroppen blir sark och mina muskler utvecklas. Mellan mina träningspass ska jag vila och låta kroppen återhämta sig. För det behöver den, och det är den värd. Den släpar runt på mig dag efter dag, och är verkligen värd att bli behandlad med respekt!
Kroppen borde också få lite ompyssling nu som då, eftersom den jobbar så hårt.

Klippte håret idag, det får bli denna veckas belöning. Ett friskt och sunt hår, hjälper självkänslan så att man mår bra med sig själv.
Trots att jag åt massor med naturgodis igår (och ett par till frukost). Jag väljer att inte fokusera på det dåliga, utan att blicka framåt. Här kommer november, och december. Godis och gotta ska jag låta bli. Både för tändernas, hälsans och viktens skull. Kroppen är värd att inte bli utsatt för sådana belastningar.

Och jag har funderat ut ett belöningssystem (och jag garanterar i princip, att jag kommer vara tvungen att fylla på det för att få motivation, men vi börjar så här.)

November

Vecka 1- belöning - en stegräknare!
Vecka 2 -belöning - ansiktsbehandling
Vecka 3- belöning - weekend med vänner
Vecka 4- belöning - teater

Novemberutmaningens belöning: PT-timme eller ny träningsutrustning

novemberutmaningen

Som ni vet så ska jag delta i novemberutmaningen, som börjar om ah hjälp, 2 dagar. Som ni alla dessutom vet, så gick jag ner mig i sockerträsket igår. För att klara min personliga strejk fram till jul, och novemberutmaningen hela november har jag beslutat mig för att dessa livsmedel numera inte existerar på min karta;

Förbud
  1. Godis, choklad, lösgodis, naturgodis, you name it
  2. Glass, där finns det ingen ände
  3. Bakverk, småkakor, kex, brownies, pajer, tårtor, marsipan. Allt som bakats och innehåller socker, vetemjöl. smör och sånt.
  4. Efterätter, det är ju sockerfri jag ska bli.
  5. Chips, popcorne, salta pinnar osv. Dessa äter jag annars inte heller, men total förbud är total förbud
Sånt som jag ska undivka
  1. Bröd. Varför kan man undra? Jo jag kan äta mängdvis med bröd om jag sätter igång, en trigger.
  2. Läkerol, detta blir min livlina. Krisar det får det duga
Dessa livsmedel är ordnade enligt hur strikt jag ska undivka dem. Naturligtvis är inte novemberutmaningen körd för att jag äter en skiva bröd. Men det är något jag ska undvika att få i mig.

Och för mig kör den igång redan idag. Varför vänta längre? Det kommer att bli Tufft krävande men jäklar vad kul och peppande.

För att jag ska klara det kommer jag att ha personliga belöningar varje vecka!

Och ja just det den stora belöningen då?

Hmm funderar på en personlig tränare.


Och som ni ser blev det ingen morgonträning idag.
Och jag har svårt att få in träningen överhuvudtaget.
Nå det löser sig, eller så blir det vilodag.

åter igen

Visar jag att jag är dum i guvudet. Köpte naturgodis, i mängd och massor. Som om det skulle vara bättre? Sambon ansåg att det var att lura sig själv. Tur att det inte är november ännu. Men jag är arg på mig själv och stressd inför helgen. Jobbet = godis i mängd och massor överallt. Nej, upp på hästen igen och kämpa vidare.
Detta var sista snedsteget innan jul. Nu tusan.
Förlåt.

så kan det gå

Okej, att proppa i sig läkerol i mängder är inte bra, det vet alla inklusive jag. Ända är jag så korkad att jag då och då faller för suget, vilket resulterar i enormt ont i magen. Dessutom ser man verkligen extra tjock ut, kul. Nåja detta var vad som hände mig under spinningspasset, tråkigt men sant. Kunde inte ge allt och hade enbart en puls på cirka 65 som medel. Rena rama barnleken.
Fast med mensvärk och läkerolorsakade skador, kan man ju bara försöka genomlida passet. Som vanligt blev allt bra, så fort passet var över. Nåja jag kan känna mig stolt över att jag genomförde spinningpasset idag. Allt hemåt. Och egentligen är det bara bra att det har varit två lugna pass idag. Igår satsade jag nämligen allt på intervallbodyn, och det var tufft.
Imorgon kör vi revanch, intervallspinning. Då ska pulsen ligga på minst genomsnittliga 75 för att jag ska vara nöjd. Har ätit ett stabilt mellanmål (eller middag, bestående av en massa keso, tomat, ost, ägg och ett äpple) och ska gå på föreläsning.
Mitt kaloriintag för idag landar troligtvis på ca 1650-1700. Är för tillfälle uppe i ca 1500, men kommer nog att äta något ännu ikväll.

magen är mätt

Step-up passet känndes så där. Eftersom det var ny korreografi kunde jag inte ge fullt ös (den var ny för alla). Men helt okej förmiddagspass. Hoppas jag bara orkar gå på spinningen om ett par timmar.
På tal om mat, kan jag säga att jag överåt en aning på luchen. Eller överåt är kanske fel ord, jag var hungrig och åt massor. Kålsallad med majonnäs, samt en soja-och squasch gratäng var det som fick mätta min hunger.
Och det var gott, alldeles för gott. Men trots att jag åt så mycket, blev jag inte propp-propp mätt utan enbart lite för mätt.
Nåja, kroppen behöver energi och så länge den kommer från ordentlig mat och inte socker så får jag väl vara nöjd.
Så, nu ska jag jobba på. Fredagens träning kommer dessutom att få lida på grund av jobb. Ajaj.

torsdag

Eftersom jag var så trött imorse, hela kroppen ville bara sova vidare och inte spinna alls, så blev det ingen morgonspinning. Istället vaknade jag lagom tills spinningen hade börjat och tog en morgonpromenad på 50 minuter. Nåja, bättre än ingenting. Dessutom såg jag att min favoritspinningsinstruktör har ett pass idag, det tänker jag försöka hänga på. Har haft spinning inplanerad en massa dagar, men det har inte blivit av. Men idag så.

Frukosten blev idag;

1ägg
keso, kesella och fruktpuré i en salig blandning, toppad med kanel
ost i fina tärningar

Och jag är mätt, nöjd och belåten.


Eftersom det är kvällsföreläsning jag har idag, tänker jag försöka få ut det mesta av dagen och börja med ett step-up pass. Det var inte igår. Hoppas det är riktigt tufft!

Torsdag:
frukost
intervallstep-up
lunch
springa en massa ärenden
spinning 50min
föreläsning

Typ så ser min dag ut, det som jag kommer att ha lite problem med är att få in mellanmålet, det får inte bli för nära spinningen och inte för nära lunchen. Hmm, kanske jag äter först efter spinningen, men då får det lov att bli en riktigt stadig lunch. Mitt problem nummer två är att få in någon typ av middag. Kanske jag kokar ett par ägg och tar med, eller köper en sallad eller något.

Jag hoppas att det blir en bra dag i alla fall.

sammanfattning av dagen

Mitt andra träningspass var superbra, gav gärnet och det funkade. Åt kycklingwok när jag kom hem. Eventuellt åt jag lite för lite, så jag fick sug och åt 1 äpple. Har fortfarande sug, och käkar lite läkerol. Kanske inte så bra. Dricker te också för att dämpa det där jäkla suget.
Mitt kaloriintag för idag hamnar på cirkus 1700 helt okej. Menmen, det finns saker som man kan justera och så.
Överlag en helt okej dag.

Imorgon ser planen ut som så;

Morgonspinning (det beror på hur pigga benen känns, annars blir det promenad)
Plugga
Intervallstep (och spinning, beroende på formen samt om jag har morgonspinnat eller inte)
Föreläsning
Myspys med vänner och film (kan bli lite knepigt ifall det finns en massa godsaker)

Just nu känns det bra, har haft lite huvudvärk två dagar i rad (hejdå sockerberoende), men annars är jag redo att köra gärnet. Kroppen mår så mycket bättre av bra mat. Varför kan jag inte fatta det, utan envisas med att proppa i mig skit?


min belöning

Funderar på min belöning till Novemberutmaningen.
Ska försöka klura ut någonting riktigt bra, så att jag känner mig motiverad (till att inte proppa i mig sötsaker). Tror att jag förutom godis, kommer att undvika bakverk (eftersom det är en så stor trigger för mig), chips (fast det köper jag aldrig), läkeroltabletter (fast det kommer att vara tillåtet i nödfall).
Tusan att jag ska vara så sockerkänslig. Men det är lika bra att jobba bort mitt beroende nu. För jag vet av erfarenhet att klarar jag att hålla mig borta från det en längre tid, så är jag inte sugen på det längre. Jag klarar mig bra utan, och så överäter jag det inte heller. En bonus till med det är att jag faktiskt går ner i vikt.

Hmm, min belöning kunde bli att shoppa lite nya kläder. En spabehandling, eller någon träningspryl. Ett par bodybump-stavar skulle sitta fint, eller ett par vanliga gåstavar.
Eller ett par nya promenadskor. Äh, jag klurar en stund till på vad som skulle motivera mig.

onsdag

Dags att dra igång och jobba lite då. Har ett par ärenden att springa, sen så. Träningsmässigt ser dagen lovande ut. Morgonpromenaden gick finfint. Kanske lite trötta ben, men huvudet var på topp. Blev inte frestad av bullar på fikat, utan var mätt från frukosten.
Träningen var lite dålig, eller lugn, det känndes som att ha ett långsamt pass på gymmet. Men det blev inte långtråkigt för det, och det känns bra med ett lugnare muskelpass nu som då.
Det blev en aning för mycket mat till lucnhen, men å andra sidan behöver min kropp ha energi för att orka. Lunchen bestod för övrigt av en rejäl ostsallad, med åtminstone tre olika sorters ost. Prisvärd.

blidde ingen spinning

Är en smula arg på mig själv. Det blidde ingen spinning, och nu sitter jag här med huvudvärk. Har stirrat för mycket på denna grej. Dessutom regnar det ute (jag vet att det inte är någon ursäkt) så jag har inte lust att gå ut på promenad. Sambon kommer hem alldeles strax.
Känner mig frustrerad. Har småätit lite banan och en massa nötter också. Inte bra. Fast bättre än godis, allt är bättre än det. Det blev samma sak till middag som till lunch. Och jag blev nöjd, mätt och belåten.

Imorgon ser planen ut som följande;
6.30 promenad
8.30 frukost, STADIG!
10-11 fika (här kan det bli besvärligt, jag äter något sött, faller dit och skippar min träning...)
11.15-12.15 träning
12.30 lunch
16.00 mellis
18-19 träning
19 middag

Och ett kaloriintag på ca 1600 kalorier. Det är vad jag önskar mig. En bra dag med andra ord.
Är ganska stolt över att jag inte har ätit godsaker på två dagar nu. Fint.


Träning vecka 44

Så här ser mitt träningsshema ut för denna vecka:

Måndag: morgonpromenad, intervall 30 min + core 30 min
Tisdag: morgonspinning 30 min, intervallbody, spinning 55min
Onsdag: morgonpromenad, intervallbody, spinning 55min
Torsdag: morgonspinning 45min, morgonpromenad, Intervallstep, Spinning 50 min
Fredag: morgonpromenad, Fitball, Body
Lördag: VILODAG
Söndag: Spinning 55min, intervallbody


Och för er som tycker att det ser mycket ut, kan jag berätta att jag hade vilodag förra söndagen. Samt att jag varierar högintensiv träning med lågintensiv. Mitt shema är inte heller hugget i sten, utan känner jag en dag att kroppen vill vila, så brukar det bli så.
Men detta är vad jag ska försöka genomföra i alla fall.

dagens lunch

Dagens lunch bestod av fisk, ett stekt ägg, keso och grönsakswok.
Jag är mätt och belåten, blev nästan lite för mätt.
Känner mig duktig, som åt så pass redig lunch som jag gjorde. Vägde ju mig som sagt imorse, och hade gått upp. Men jag vet att lösningen sitter i godis och en massa brödglufsande. Kolhydrater är inte min grej. Så istället för att äta minimalt till lunch, blev det något som jag torde stå mig på ganska länge.

Frukosten idag gick också helt bra, 1kokt ägg, keso och kesella, lite ost och en tomat vad jag fick ner.
Ska jobba hemifrån ett par timmar nu, och sedan blir det ett till pass senare ikväll. Borde vara taggad om inte annat.
Ska även börja räkna kalorier bättre nu, inget småätande.

utmaning

Så här ser då utmaningen ut (som jag har snott direkt ifrån utmaningens skapare.

Egna kommentarer finns med kursiv stil.

MAT
Den första delen är en utmaning om vad vi stoppar i munnen.
Vad som inte ska stoppas i munnen under den här november-utmaningen är godis.
Det behöver väl inte utvecklas något mer.
Vad man räknar in i ”godis” avgör var och en.
Jag tycker att vi ska ha en undantagsdag. Men bara en.
Den får man använda när man vill under månaden, om man vill.

Detta kommer att bli en riktig utmaning för mig. Dessutom kommer jag att försöka hålla det fram till jul. Den ni. Tusan vad jag kommer att få kämpa, men jag ska klara det. Sockersuget ska övervinnas.

TRÄNING
Del två i utmaningen handlar, inte helt otippat, om träning.
Under november ska följande uträttas:

  • 80 km ska promenaras/cyklas/simmas/springas eller annan fysisk aktivitet som kan uppmätas i sträcka.
Borde inte bli så mycket problem, morgonpromenaderna kommer att hjälpa till.

  • 15 träningspass ska utföras. Som träningspass räknas ett pass på minst 30 min och när man är ombytt till träningskläder.
Eftersom jag tränar så pass mycket som jag gör, kommer jag att ändra 15 pass till 30. Dubbelt upp. Eventuellt en lite kraftig utmaning, nåja vi får se.
  • 2 nya träningsformer ska testas (kan vara allt från ett nytt grupppass, eller att testa på att springa om man annars bara brukar promenara etc)
Ojdå, vad ska jag hitta på här..Tusan vad spänannde med nya träningsformer. Me like.
  • Ett träningspass ska under perioden vara minst 100 minuter. Om det är en långpromenad, en tur till gymmet eller något helt annat, är upp till dig.

  • 100 minuter hur tusan ska det gå till.. Hmm 100 minuter, dvs. 1h 40minuter. Det kommer att bli en utmaning.
  • 30 minuter sammanlagt i plankan. Varav minst 10 av de minuterna ska vara på tårna.
Plankan, here I come!
  • 300 armhävningar ska utföras varav minst 30 ska vara på tårna. Orkar man inte en armhävning på tårna, får man göra strikta på nervägen och sedan hjälpa sig upp. Bara man håller emot så mycket man orkar på vägen ner. Armhävningarna går även att byta mot någon annan övning där du effektivt kan använda din kroppsvikt. Om du vill byta övning, skriv vilken du vill byta till.
Armhävningar ska det bli!
  • 4 ordentliga stretch/avslappning/yoga/meditation eller liknanade ska utföras.
Okej, tror det kommer att bli yoga och pilates för min del. Helt superbra för mig egentligen, eftersom jag   är smidig som ett kylskåp. Men att få in 4 stycken kommer att bli en utmaning,
finns inget jag tycker är tråkigare. Okej inte riktigt sant.
  • 30 minuter varje vecka ska tillägnas dig. Det ska vara 30 minuter (eller mer!) som du skämmer bort dig på något vis. Tar ett hett bad, lägger ansiktsmask, får en massage. Gör något för dig själv som du mår bra av. Det är lika viktigt som det andra.
trevligt.
  • BELÖNINGGivetvis ska vi ha en form av belöning när vi klarat av Novemberutmaningen.Vad som är en bra belöning för dig, det vet bara du. Men du ska skriva ner vad din belöning ska vara.
Hmm, här kommer den knepigaste biten, ska klura på den en stund. Har ju ett par dagar på mig.

Hoppas folk hakar på denna utmaning!

nya tag

Okej, nu kör vi!
Jag har bestämt mig, efter söndagens chokladfrossa att sockerstrejka fram till jul!!
Blev extra peppad när jag ställde mig på vågen i morse och upptäckte att jag gått upp, ännu ett kilo.
Dags att ta sig själv i kragen!

Jag kommer dessutom att utmana mig själv med novemberutmaningen. Den ni. Fast jag kommer att ändra liite granna på den, göra den dubbel så jobbig för mig. Antalet träningstimmar på 15 är nämligen inget problem för mig.



snabb update

Det blev choklad och kladdkaka igår. Egentligen hade jag inte ens speciellt mycket sug. Nåja nya tag idag. Har varit på en morgonpromenad och sitter nu med dagens frukost, hallongröt.
Tror nästan att jag ska dra på ett bodypump pass efter det. År och dar sedan jag  har tränat något sådant.

Vet inte vad jag ska äta till lunch, vill inte tänka på det heller. För tillfället är jag ganska så mätt.

failed

Mellanmålet som blev till middag. Det blev ett ganska sent och stort mellis, därför får det tjänstgöra som middag. Så äter jag bara något litet till kvällen sedan. Känns lite som ett misslyckande med tanke på  hur mätt jag är, men å andra sidan är det bättre än bullor och godis.
Vad ska man göra nudå?

lunch

Jag fattar inte vad det är för fel på mig. Har just ätit lunchen bestående av köttfärssås, ägg, keso, morötter, paprika, tomater och gurka. jag var inte hungrig före jag åt, trots att det hade gått ca 4,5 timmar sedan frukost. Samt att jag hade tränat en timme. Måste vara för att jag tryckte i mig så mycket mat igår.
Stackars kropp. Nu känner jag mig ganska mätt.
Skulle eventuellt kunna äta mera, men det kommer jag inte att göra. Utan ett glas vatten och lite te om det kniper.

Ser nu att jag hade tänkt äta köttfärssåsen som middag. Men det får kanske bli tonfisk med någonting då.

lördag

Frukosten är avklarad, men det blev inte det som jag planerade att äta.
Utan 2,5 dl filmjölk, 1 banan och 150g keso slank ner. Sammanlagt 460 kcl och ca 30 procent av dagens intag. Känns bra. Fast det kan bero på för att jag åt så massvis med skit igår. Vaknade av att det regnade så det blev ingen promenad heller.
Men jag kanske tar en senare idag. Ska borsta tänderna nu så att det inte slinker ner något mer i mig. Först ska jag bara dricka upp mitt kaffe.

lördagsplanering

Jag kommer att börja imorgon lördag.

Dagens matlista borde se ut som följande:

Frukost: 250 g kesella, 1 ägg, 2,5 dl hallon
Lunch: Tonfisksallad
Mellis: Keso
Middag: Köttfärssås, sallad och någonting


Får se hur det går. Ska försöka skriva ner mina känslor efter maten. Hur det känns, varför jag känner sug efter mera osv.


Därtill kommer jag att köra morgonpromenad och ett bodypass.

Detta är min plan

Min plan är att på 5 veckor försöka tappa lite kg, skriva matdagbok och fokusera på att inte äta varken snabba kolhydrater eller enorma mängder fett.
Jag ska klara det och det kommer att gå. Alkohol kommer jag att avstå ifrån så gott det går. Kommer att fokusera på att äta GI-mat och enligt isodieten. En kombo av de båda. Detta är knappast något som är idealiskt för alla. Men eftersom jag lider av ett oerhört stort sockerbehov och vet att min kropp reagerar snabbt som attan på varje jäkla kolhydrat. Fast å andra sidan vill jag inte avstå från alla kolhydrater eftersom jag tränar ca 10 timmar i veckan.

Detta är mina regler för de 5 kommande veckorna;

1. Inget socker -  dvs. jag ska skippa allt vad socker heter och undvika det så gott det går
2. Enbart långsamma kolhydrater
3. Försöka att hålla låg fetthalt på produkterna
4. Ingen alkohol
5. Äta minst 5 måltider varje dag. Dvs. frukost, lunch, mellis, kvällsmat + ett extra mellanmål antingen före lunch eller efter middagen.

detta handlar min blogg om

Jag ska bli fri. Jag ska klara det. Jag ska klara av att sluta småäta/hetsäta. Jag ska klara av att inte proppa i mig ett kg godis. Jag ska jag ska.
Från och med idag. Och jag behöver ha DIG som stöd.
Jag vet att det finns många där ute som lider av samma problem, och jag hoppas vi kan stöda varandra.
För det som jag håller på med nu är inte hälsosamt för varkan kropp eller själ.
Så från och med nu. Så startar jag kampen mot ett normalt liv. Eller normalt och normalt, jag ska klara av att leva utan hets, utan sug, utan småätande, utan ja istället ska jag äta var tredje timme och sånt.
Vet hur det går till i teorin men i praktiken är det så himla svårt.
Så jag kommer att publicera varenda gång jag misslyckas, varje steg som jag lyckas stapla i rätt riktning och allt där i mellan.
En massa recept och sånt kommer bloggen också kanske att bestå av.
Detta tror jag kommer att bli mitt sätt att ta mig ur mitt känsloätande. Att skriva av mig istället. För något är allvarligt fel, jag vet bara inte vad.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0