Vecka 49

Träningsveckan ser ut så här. Eller planerna i alla fall.

Måndag - body, intervall och core
Tisdag - intervallbody och spinning
Onsdag - löpning och intervallbody
Torsdag - step-up
Fredag - spinning och core
Lördag - VILA
Söndag - Spinning och intervallbody


sista dagen i novemberutmaningen.

November är slut. Kan inte fatta det, denna månad har gått sjukt fort. Kommer jag då att klara novemberutmaningen kan man fråga.
Matmässigt är svaret nej, men det vet väl alla om vid det här laget. Träningsmässigt ser det ut så här när det är en dag kvar.

- 80km/80km
- 30 pass/30pass
- 24 min/30min planka (alla på tårna)
- 300 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 30/30 på tårna)
- 2 nya pass/ 2 st nya
- 4 avslappnade pass/ 4 st
- 1/1 hundra minuters pass
-
30 min/30 min skämma bort mig själv 4/ 4 st

Mina träningspass är averkade (så även mitt 100 minuterspass), men jag har fortfarande 6minuter på plankan att köra idag. Men det borde gå. Får väl ta och dela upp det så att det blir ett par minuter här och ett par minuter där.

Har just ätit frukost och promenerat ett par kilometer. Och planerat min träningsvecka. Med en massa pass. Och så är det dags att påbörja nästa utmaning... Undra vad jag ska utmana mig själv med i december. Det här med utmaningar var ju sjukt kul!

varför kan man undra

Jaha, vad ska man säga. Det är söndag idag. Novemberutmaningen går mot sitt slut. Vilket känns sorgligt. Jag vill ha en ny utmaning nu!! och en ny blogg. En fin blogg. En blogg som inspirerar och motiverar. Inte minst mig själv. Jag behöver ha motivation för att klara av denna viktkamp. Eller hälsoresa. Kalla det vad ni vill, men vi har säkert liknande mål allihop. Att gå ner i vikt, få ett mer hälsosammare liv och må bättre. På alla plan.

Festade igår, rejält. Var egentligen inte meningen, men nu blev det så. Har ätit både det ena och det andra hela helgen. Men jag tänker inte deppa för det.
Återkommer om ett par timmar. Ska bara få lite mer sömn först.

älska utmaningen!

Igår blev det en helt okej dag träningsmässigt sett. Eller det blev ganska lugna träningsformer så att kroppen skulle få vila lite. Och jag stressa ner (därför det har varit så sporadiskt med uppdateringen, ursäkta men jag har så MYCKET på gång för tillfället). Simmade en kilometer och tog sedan ut 30 minuter egentid i bastun med ansiktsmask. Så skönt för musklerna att basta och slappna av.

Idag har jag hunnit vara ute på morgonpromenad. Och ieftermiddag har jag tänkt att fixa mitt 100 minuters pass.
Eftersom det blir vilodag för mig imorgon så funderar jag att försöka få ihop ett par minuter i plankan. För där känner jag att jag ligger lite efter. Men skam den som ger sig.


Så här ligger jag till när det återstår 4 dagar av Novemberutmaningen.

- 75km/80km
- 27 pass/30pass
- 18 min/30min planka (alla på tårna)
- 300 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 30/30 på tårna)
- 2 nya pass/ 2 st nya
- 3 avslappnade pass/ 4 st
- 0/1 hundra minuters pass
- 30 min/30 min skämma bort mig själv 4/ 4 st

Novemberutmaningen har helt klart lärt mig att tänja på gränserna. Och jag älskar det. Hoppas det kommer fler utmaningar. Gärna redan i december. Annars får jag väl ta och fixa ihop en egen utmaning, för på något sätt känns det lite lättare att få ihop träningen när man vet att man kämpar för något som är lite så där kortsiktigt. För jag kan erkänna, denna månad har gått otroligt snabbt, och har varit oerhört kul.


Vecka 48:s planer

NU KÖR VI SISTA VECKAN!

Måndag - body och core
Tisdag - morgonpromenad, intervallbody
Onsdag - morgonpromenad, spinning, intervallbody
Torsdag - morgonpromenad, step-up, simning
Fredag - morgonpromenad, spinning55 + spinning 75 (för att få ihop 100 träningsminuter)
Lördag - VILA
Söndag - Spinning och intervallbody

vecka 47 sammanfattning

Ursäkta att jag inte har skrivit här på länge. Har alldeles för mycket att göra. Vilket jag fortfarande har, och det gör att jag känner mig en smula stressad. Jag försöker att inte känna mig stressad, eftersom jag vet att risken för att jag ska överäta är så mycket större då.


Novemberutmaningen: Här kommer en sammanfattning av vecka 47, ett par dagar för sent.

Godisbiten: Har gått åt helvete. Har ätit en massa choklad på chokladprovningen. Och sen ett par muffins och ytterligare lite till choklad. Men av någon anledning så känns det som om jag har börjat ett "nytt" tänk. Igår blev jag bjuden på tryffel och jag tog ingen, var inte ens sugen. För jag har på något sätt insett att mitt godis och sockerproblem är så pass mycket större än jag trott.
För att inte äta det överhuvudtaget, eller få en frossa så vill jag inte smaka. För jag vet att jag behöver ha en lång sockerfri period innan jag kan komma tillbaka och unna mig godis på ett normalt sätt. Inte genom att stoppa i mig allt jag ser.
Det känns som om jag äntligen har kommit till insikt. På riktigt. Nu gäller det bara att använda sig av det i praktiken.

På träningsfronten har det gått destu bättre. Älskar att träna så, här kommer min sammanfattning (så här långt, dvs. ända tills idag):

Så denna vecka gäller det att öka lite då, inte så många dagar kvar.

- 65km/80km
- 21 pass/30pass
- 13 min/30min planka (alla på tårna)
- 250 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 24 på tårna)
- 2 nya pass/ 2 st nya
- 2 avslappnade pass/ 4 st
- 0/1 hundra minuters pass
- 30 min/30 min skämma bort mig själv 3/ 4 st

utmaningen med stort U

Godmorgon, godmorgon. Har gått ett par kilometer. Ätit frulle, ja ni vet. De vanliga morgonsysslorna är fixade. Känner mig åter igen lite för mätt. Jobbigt.
Idag kommer det att innebära en utmaning, en stor en. Ska på vin, ost och chokladprovning. Vet inte hur jag ska tackla det ännu. Min unnardag har jag ju redan använt mig av. Få se hur jag löser det.

Tisdagens träninngsplaner ser ut så här: intervallbody och spinning.
Ska försöka skynda mig nu. Skriver mer sen.

Veckans första dag

Så börjar måndagen gå mot sitt slut, jag ska krypa upp i soffan och se på film. Men inte snaska på sambons choklad. Det ska jag inte. Det blev ett spinningpass för mig ikväll. Hade tänkt köra styrka efteråt, men orkade bara 1 min i plankan. Sen gick jag hem. Men bättre än ingenting. Absolut.
Dessutom promenerade jag till och från gymmet, inte så långt, men alla bäckar små.

Maten har gått finfint. Har ätit massor av ägg och keso. Gott, nyttigt och mättande. Tror jag landar på en cirka 1750kcl. Helt okej.

Morgondagens planer ser ut så här:

Intervallbody
Föreläsning
Vinprovning med jobbet
Fika med jobbet

Kanske jag borde klämma in en simtur på kvällen, för att inte överäta på dagen... Hmmm, får se...
Jag är inte riktigt säker över träningen ännu.. Ska planera den lite... Och maten...Och vinet...Och fikan...
En jäkla massa planering blir det ikväll



snabbis

Har promenerat och simmat ett par längder. Ätit en alldeles för stor frukost, och nu är jag övermätt. Tvättmaskinen snurrar och jag ska snart dammsuga lite. Men forst ska jag ta det lite lugnt och planera min kvällsträning, ta tag i en del saker och gå och handla.
Jäklar vad skönt det är att basta efter att man har simmat. Helt underbart.


NU vecka 47

Det blev en kilometers simmning innan jag stack iväg till jobbet idag. Skönt. Så nu har jag också prövat min andra nya träningsform. Blev så på hugget att jag köpte ett månadskort. Det får bli min egen lilla belöning för vecka 46.


NOVEMBERUTMANINGEN

Sammanfattning för vecka 46.

Godisbiten har gått bra, jag har inte ätit godis (förutom lite läkerol). Någon bit kladdkaka har dock gått ner och några skivor bröd. Det ska det bli bättring och ändring på till nästa vecka. Summa kardemumma har det gått rätt hyffsat.
Men nu drar vi åt svångrämmen ytterligare. Här ska brännas fläsk.



Träningen har fått ta lite stryk på grund av att jag inte har haft tid, ork och motivation. Men nästa vecka tar vi igen de förlorade timmarna.

Men yogan och avslappningen, borde jag verkligen få intryckt ett par pass av. Det märks att jag inte diggar dessa typer av träning.


- 48km/80km
- 14 pass/30pass
- 8 min/30min planka (alla på tårna)
- 185 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 18 på tårna)
- 2 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0/1 hundra minuters pass
- 30 min/30 min skämma bort mig själv 2/ 4 st

söndag

Morgonstund har guld i mun. Även om det brukar kännas en aning jobbigt att stiga upp och gå på morgonpromenad så är det värt det. Speciellt efter att man har fått frukosten i magen och känner sig nöjd, mätt och belåten. Det blev en skön promenad på 40 minuter.
Och så ska jag ta en promenad till jobbet, och kanske en från jobbet ikväll. Om jag orkar. Slutar ganska sent, men det vore bra för mig.
Eventuellt hinner jag med ett träningspass innan jobbet också. Men det ser vi sen. Nu gäller det främst att fokusera på att inte äta godis och socker på jobbet. Dagens projekt, oja.


tankar och funderingar

Dagen har gått hetl okej. Dock åt vi ute ikväll, och jag skulle ha kunnat äta hur mycket som helst. Blev aldrig mätt. Dessutom åt jag en skiva vitt bröd. Sansade mig och beställde inte in någon efterrätt. Dock blev det en ask läkerol som "belöning". Dagens kaloriintag hamnar på kanske ca 2000.

Träningen gick bra, fick till en minut till plankan. Efteråt unnade jag mig en dusch, ansiktsmask och en kopp gott te. Det fick bli de 30 minuterna för mig själv denna vecka. Eftersom jag inte hinner med något sådant imorgon, ska nämligen jobba. Det kommer att bli en utmaning, jobba kväll och motstå alla frestelser. Men det ska gå.

Prövade på cirkelträning idag, så det får stå för ett av de nya passen.




- 40km/80km
- 13 pass/30pass
- 7 min/30min planka (alla på tårna)
- 185 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 18 på tårna)
- 1 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0/1 hundra minuters pass
- 30 min/30 min skämma bort mig själv 2/ 4 st

Borde få in några yogapass. Och jobba mer på plankan. Annars ligger jag ganska lugnt till.



Planerad träning vecka 47

Måndag - Yoga, intervall och core
Tisdag - intervallbody
Onsdag - body
Torsdag - step-up, spinning
Fredag - spinning, bodypump
Lördag - VILA
Söndag - Spinning och intervallbody

lördagsträning

Morgonpromenda- check
Frukost- check

Nu ska jag vara hurtig, promenera till gymmet och köre ett spinningpass (igen!) samt lite bodypump. Kroppen känner sig inte så taggad, eftersom det är tidig morgon. Men min favoritinstuktör ska väl kunna ända på den saken. Han behöver bara ropa lite åt mig så känner jag mig taggad.

Skönt i alla fall att inte behöva jobba, utan kunna fokusera på träningen för en gång skull.


Så här ligger jag till för tillfället, får ta och köra en slutspurt i helgen, eftersom halva tiden då har gått.

- 40km/80km
- 12 pass/30pass
- 6 min/30min planka (alla på tårna)
- 185 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 18 på tårna)
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0 min/30 min skämma bort mig själv 1/ 4 st

fredag

Dagen har gått kanon. Eller jag har inte ätit något onyttigt, förutom en sked av en vänns kladdkaka (köpte inte någon egen). Det blev dock ingen morgonpromenad, men jag tog en promenad till gymmet och tränade en timme. Bra så. Ska fortsätta fredagsmyset, utan att för den skull förstöra dagen med onyttigheter.
Tror dock att jag fick ett ganska högt kcl intag.

besviken

Känner mig lite värdelös idag. Eftersom jag vägde mig igår och insåg att jag gått upp ytterligare ett par kg, borde jag varit mer medveten om mat och sånt. Men när vi väl var på middagen igår, åt jag både kladdkaka och drack ett par glas vin och drinkar.
Inte bra inte. Dessutom blev det ett par smörgåsar. Som tur är hade jag ätit relativt bra på förmiddagen.
Eftersom jag sedan kom hem sent, och vaknade bakis imorse får vi se hur det går med dagens träning. Åh ibland blir man bara allt störd på sig själv. Speciellt eftersom jag hade lovat mig själv, att inte dricka och gå och lägga mig i tid. Nya tag, varje dag, timme för timme. Men jag kommer att klara min prövning.

utmaning

så här ligger jag till just nu

- 30km/80km
- 11 pass/30pass
5 min/30min planka (alla på tårna)
- 170 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 12 på tårna)
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0 min/30 min skämma bort mig själv 1/ 4 st

torsdag

Vill lägga mig ner och dö. Ställde mig på vågen. Hade gått upp. Väger nu 60,6kg (till mina 150 cm vilket ger mig ett bmi på 27,1) Ajajaj.
Det gör ont. Men inte tänker jag lägga mig ner och dö, nej jag ska kämpa kämpa och kämpa tills jag når min målvikt. 48kg. Så jag har bara 12 kg att gå ner. Det är väl ingen konst. Mer realistiskt tror jag dock på 50kg.

Jag har bestämt mig att jag till den 10 december ska ha gått ner 2,5 kg. Det kan bli tufft, men det är 30 dagar dit och man tappar ju snabbast i början. Och klarar jag inte 2,5kg så är det inte världens katastrof. Jag får vara nöjd med det jag klarat av att tappa.

Kommer att väga mig varje vecka (istället för en gång var 4:e) och publicera mitt resultat här. Allt för motivationen heter det.

Delmål.

1. Under 60
2. 58
3. 56
4. 55
5. 54
6. 53
7. 52
8. 51
9. 50

Efter varje mål får  jag en belöning.

onsdag

Onsdag. Idag ska det bli träna av hade jag tänkt.
Först en morgonpromenad, sedan ett bodypass, ett spinningpass för att avsluta dagen med ett intervallpass. Får se hur det går och hur mycket jag orkar med. Har i alla fall laddat med en jättefrukost.

Har träningsvärk i ryggen också, vilket känns helt underbart. Eftersom jag har mycket som står på schemat idag, ska jag försöka motivera mig själv att ta itu med dessa uppgifter nu. Med det samma.
Uppdaterar senare idag, hur det går.

dag 2 vecka 2

Har gått morgonpromenad och tränat lite. Är livrädd för att bli förkyld, har lite ont i halsen och ja, jag är rädd för att det kommer att bli en flunsa om jag inte sköter mig. Har ätit lunch och ska snart påbörja dagens arbeten. Har en massa att planera, skriva och uppgifter som ska lämnas in.
Pratade med en bekant igår om hur sockerberoende man är, det gav extra pepp.

Spinningen idag gick urdåligt. Jag hade ätit för mycket halspastiller och fick kramp i magen. Så det blev lugn cykling för min del. Bättre än ingenting alls naturlitvs.

Maten har gått både bra och dåligt. Bra för att jag har ätit nyttiga saker, regelbundet. Dåligt för att jag har sug och vill överäta lite hela tiden. Vill inte att det ska ta slut liksom.
Landar på kanske en 2000kcl idag. Så ingen hit, men det kunde ha varit värre, mycket värre.



Novemberutmaningen:

- 30km/80km
- 10 pass/30pass
- 4 min/30min planka (alla på tårna
- 150 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 12 på tårna)
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0 min/30 min skämma bort mig själv 1/ 4 st

måndag

Måndagen har gått betydligt bätte. Även om jag började med en försovning och därmed inte hann promenera till jobbet. Gick dock vägen hem som kompensation. Har ätit makaronilåda och har i princip förbrukat alla dagens kalorier. Men jag känner mig ändå ganska stolt, jag trotsade suget och tog ingen efterrätt. Och jag har heller inte nallat av varken de frestande godisskålarna eller av farsdagstårtan som stod i kylskåpet. Därför räknar jag detta som en relativt bra dag. Gäller bara att låta bli bullarna när jag senare idag ska på fika.
Ska träna en timme nu, sedan på möte och sen på promenad.
Min sambo sa åt mig igår, att han inte vill att jag blir större än så här. Och det kan jag förstå. Det känns som en puff i rätt riktining. Något som jag behövde höra.
Nej nu kör vi godis och sockerfritt fram till jul.

vecka 1

Denna vecka första veckan i november har inte gått speciellt bra. Idag åt jag dessutom en mass farsdagstårta. Först på jobbet (det var nog den godaste tårta jag någonsin ätit), sedan med familjen och tillsist med släkten. Nåja. Jag tänker inte ta någon stress av det. Nya tag imorgon. Nu är det SOCKERFÖRBUD som gäller.

Veckan som gått


- 20km/80km
- 7 pass/30pass
- 2 min/30min planka (alla på tårna
- 100 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 12 på tårna)
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 30 min/30 min skämma bort mig själv 1/ 4 st

Promenadmässigt ligger jag nog på mer än 20 km, men för att kämpa mer så väljer jag att ligga lite under. 7 pass av 30. Jo det fixar jag nog.
Plankan, bara 2min utav 30, men det fixar sig. 200 armhävningar kvar.
2 nya pass och 4 avslappande kvar.

Vad ska man säga. Jag har svåraste med maten, eller med godiset. Eller med sådant jag inte borde äta. Men nu är det ny vecka. Nya tag och så. Vet att jag har sagt det ofta. Men nu är det verkligt verkligen på verkligt. Nu är det bara att tuta och köra.
Just do. Som nikes slogan går. Finns inga genvägar. Bara att kämpa och inte trilla ner i fällan.
Ja, träna och tänka på vad jag  sätter i munnen.
Svårare än så är det inte.
Men ändå så jäkla svårt.

söndag

Är uppe tidigt eftersom jag hade tänkt gå till jobbet. Dock har jag otroligt ont i magen (hmm, undra varför? kanske för att jag åt så mycket igår plus bröd, som jag inte riktigt klarar av).
Så det blir knappast någon morgonpromenad.

Däremot ska jag på ett spinningspass efter jobbet.
Efter gårdagens katastrof är det bara att köra nya tag. Fast det brukar vara lite enklare om jag har tänkt träna efter jobbet, då kan man inte hiva i sig hur mycket som helst.


Veckoplanen ser ut så här:

Måndag - morgonpromenad, core30 min
Tisdag - morgonspinning, intervallbody, intervallspinning55 min
Onsdag -morgonpromenad/springtur, intervallbody
Torsdag - morgonspinning, intervallstep-up,
Fredag - morgonpromenad, circuit training, intervallspinning 55 min
Lördag - VILA? simning
Söndag - morgonpromenad, spinning55 min

Tänker pröva på circuit träning som ett nytt pass.

nya bullar

nu ska jag ta och köra lite LCHF ett tag. Jag är medveten om att jag är extremt kolhydratkänslig och är inne i en ond sprial för tillfället. Därför blir det sora Nej på en del produkter och livsmedel. Nu ska kroppen och magen få må bra.

Detta skippar jag:

socker (godis, läsk, läkerolpastiller)
snabba kolhydrater (bröd, pasta, ris)
potatis
färdiglagad mat
en del frukt


Isället kommer jag att frossa i:
turkisk yoghurt
keso
kesella
kött
grönsaker
ost
ägg
nötter

osv. ja allt med lågt kolhydratsinnehåll
Nu är vi radiala en stund. Ska försöka hålla mig på så lågt som möjligt till nästa söndag.


lördagens sammanfattning

Så här ligger jag till

- 20km/80km
- 7 pass/30pass
- 2 min/30min planka (alla på tårna
- 100 armhävningar/ 300 armhävningar (varav 12 på tårna)
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 15 min/30 min skämma bort mig själv/ 4 st

Gjorde en anisktsmak igår. Och läste bloggar. Så jag räknar det som att skämma bort mig själv. Avkopplande och mysigt.

På godisfronten; Godisdagen är förbrukad.

Borde på allvar dessutom sätta in alla mina efterätter, bullar och kex på förbud.
Och bröd.
Så nu har jag inga laster kvar i mitt liv.
Jag lever ett hälsosamt liv med mycket motion och äter bra mat, av bra råvaror.
Jag kommer att tappa mina överlopps kilon. Må hundra gånger bättre och slippa vara sockerslag och sockerhög.
Magen kommer att må så mycket bättre eftersom jag inte ska överäta. Utan äta precis lagom.
Så till beach 2010 kommer jag att vara i mål. Snyggare än någonsin.

(ja detta är mitt ego peptalk. hoppas det biter. bara mitt huvud skulle fatta!)


detta var ju inte bra

Vilken katastof dag. Har ätit tårta (och på den fanns choklad, i alla nyanser ni kan komma på), bröd i mängder, efterrätter osv.. Inte bra inte. Jag skulle egentligen inte ätit tårta, men det firades farsdag och vips så skulle alla ha. Inklusive jag, efter att de hade pratat omkull mig till en minibit (inte speciellt svårt), så fick jag en ganska stor bit. Och den var för god att lämna på hälft. Så jag åt upp hela min bit. Sen blev det smörgåsar av bara farten. Och ett jäkla sug har jag haft, varit tvugen att blanda mängder med honung i teet. Jag som aldrig använder socker/sötningmedel i mitt te. Bajs bajs bajs.
Det enda som jag har att säga till mitt försvar, var att jag inte gick och köpte godis efter jobbet. Trots att suget var enormt.

Nåja en tårtbit, är inte hela världen. Och egentligen är ju min novemberutmaning att låta bli godis, glass och bakverk eftersom jag äter sådana mängder av det när jag börjat. Bröd ska jag ju egentligen inte heller äta.
Fast jag tänker inte se det som ett misslyckande till novemberutmaningen, godis är min största lass och det har ju i princip låtit bli.

Jäklar vad jag är öppen med vad jag stoppar i munnnen, egentligen kunde jag ju lika gärna hålla tyst, ingen skulle veta. Men det kanske visar på att jag vill ha en förändring, och den börjar i och med att jag inte ska ljuga för mig själv. Så bäst att skriva ner det. Svart på vitt.

Man ska inte ge mig lillfingret, för jag tar hela handen. Minst om inte hela armen.

Mycket av dagens misslyckande beror på trötthet. Är jag trött så är det lätt hänt att jag slinter. Som tur är jobbar jag morgon i morgon. Då ska det bli en bra. Inte bara i planeringen utan i verkligheten också.
Nej, dags att sova.

Imorgon blir det:

Morgonpromenad
Jobb
Spinning
Intervllbody
Promenad hem

Och allt detta utan socker.

mina planer

Lördagens matplaner;

Tänker försöka landa på ca 1650 kcl idag.

Så det blir ungefär så här;

frukost: 1 ägg, keso, turkisk yoghurt, kesella, nötter, ost
mellis före träning: keso, kesella, ost
mellis efter träning; 1 ägg och keso
middag: makrill, ägg, tomater, sallad
kvällsmål: keso och kesella samt en frukt

Dagen mat ser lite tråkig ut eftersom jag kommer att befinna mig på jobbet och inte orkar släpa med mig så många olika alternativ. Men jag älskar keso och kesella så det kommer inte att bli något problem. Det som jag kommer att ha problem med däremot är alla bullar, kakor, godisskålar, chokladplattor, kex osv. som ligger framme i köket, personalrummet och som folk vill bjuda på.
Men hej, jag ska klara av att kontrollera mig.

För jag vill ju ha min stegräknare.
Tyvärr har jag ju ätit godis en gång denna vecka, och efterrätt igår.
men om jag klarar dagen och morgondagen så tycker jag att jag ändå har gjort mig förtjänt av en.

lördag

Har varit ute och traskat, ätit frukost och ska göra en del uppgifter. Dagen är på gång, med nya tag. Dessutom tror jag på att det blir en bra dag, betydligt bättre än i går, matmässigt sett. Ska hinna med ett body pass innan jag sticker iväg på jobb. Hoppas på ett bra pass.

Har analyserat den kommande veckan och insett att det finns en del utmaningar:

söndag- jobb, godis, kex, kakor, kvällsmöte på café
måndag-jobb, efterrätter you name it
tisdag- eftermiddagsmöte och fika på café
onsdag-
torsdag-fest med tre rättersmiddag, alkohol, efterrätter, godsaker och så vidare
fredag- middag och teaterbesök
lördag-fest med godsaker
söndag-

Dessutom kan det hända att jag ska sitta av ännu fler timmar på jobbet.
Men, nu vet jag hur läget är och ska bara fundera ut en strategi att tackla dessa utmaningar. Det kommer att gå bra.


fredag

Promenerade till och från jobbet. Var på ett spinningpass. Så har dagen varit i stora drag. Kalorier? Massor. Svårt när det gäller jobbet, man måste anpassa sig. Åt bröd till frukostfikat (bättre än bullar) och det blev en massa makaronilåda till lunch. Vill inte räkna kalorierna. Och just det jag åt efterrätt, skivade bananer och vaniljkräm. Dock inte den värsta efterrätten man kan tänka sig. Men otroligt gott.
Det blir inget fredagsmys för mig. I alla fall inte i form av mat.

Morgondagen ska bli bättre!




- 20km/80km
- 6 pass/30pass
- 2 min/30min planka
- 60 armhävningar/ 300 armhävningar
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0 min/30 min skämma bort mig själv

sumering

Okej, afrodans var inget för mig. Dans överhuvudtaget brukar inte vara någon höjdare. Gick ut efter halva lektionen. Men jag prövade ju på något nytt i alla fall. Kalorimässigt ligger jag runt 1700, helt okej. Men kunde ha varit bättre. Ikväll kunde jag ha ätit hur mycket som helst, blev aldrig mätt. Har småätit en del, försökt att välja nyttiga livsmedel som mättar, men det har inte riktigt hjälpt.
Träningsmässigt har det varit en ganska dålig dag. Men bättre än ingenting.


veckan så här långt

Så såg veckans planer ut;

Måndag - morgonpromenad, yoga&pilates, spinning45, core30 min
Tisdag - morgonspinning, intervallbody, intervallspinning55 min
Onsdag -(morgonpromenad/springtur, intervallbody) EVENTUELL VILODAG NR 1
Torsdag - morgonspinning, intervallstep-up,
Fredag - morgonpromenad, body, core30min, intervallspinning 55 min
Lördag - (morgonpromenad/springtur, body) EVENTUELL VILODAG NR 2
Söndag - morgonpromenad, spinning55 min

så här har det gått;


Måndag - morgonpromenad, yoga&pilates, spinning45, core30 min + intervallbody
Tisdag - morgonspinning, intervallbody, intervallspinning55 min
Onsdag -(morgonpromenad/springtur, intervallbody) EVENTUELL VILODAG NR 1
Torsdag - morgonspinning, intervallstep-up, morgonpromenad, egen styrketräning och afrodans?? (gills ett halvt pass)
Fredag - morgonpromenad, body, core30min, intervallspinning 55 min, spinning 75 min
Lördag
- (morgonpromenad/springtur, body) EVENTUELL VILODAG NR 2
Söndag - morgonpromenad, spinning55 min

torsdags planer

Efter lite klurande och pusslande har jag kommit fram till att dagen ser ut så här:

nu plugga som bara den, för att hinna med
14.30 egen träning, dvs springa lite på bandet, lyfta skrot och göra avslappningsövningar (fin kombo!)
15.30-16.45 Afro 1, för att få in ett nytt pass. Tror att det fungerar ganska bra, lätt dans.
Sen föreläsning till sena kvällen

Jag fick reda på att morgondagen kommer att bestå av jobb. En utmaning med alla godisskålar. Men hej, jag fixar det. Sedan tänkte jag köra ett dubbelt spinningspass.

Novemberutmaningen så långt:

- 15km/80km
- 5 pass/30pass (efter intervallbody)
- 2 min/30min planka
- 60 armhävningar/ 300 armhävningar
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0 min/30 min skämma bort mig själv

Ny dag, nya utamningar

Idag känns livet riktigt bra. Tror att jag kommer att klara novemberutmaningen, med att inte äta socker, trots att jag inte har plats för ett ända litet snedsteg. När jag åt godis igår, så tyckte jag inte ens att det var speciellt gott. Eller det intalade jag mig själv i alla fall. Och jag har insett, att det bara gäller att bestämma sig. Så nu har jag bestämt mig.

Nåja, riktigt så enkelt tror jag inte att det kommer att bli, men visst jag kommer att klara det, om jag ger mig tusan på det.

Dagens morgonspinning blev utbytt mot en promenad, eftersom instruktören var sjuk. Trots snö och vind, var det en jäkla bra promenad. Riktigt trevligt, och jag fick ny energi.

Nästa program på shemat är intervallstep-up, känns finfint. Eftersom det inte blev någon träning igår, kommer jag att ge gärnet idag. Och som kompensation.

korset

Dags att krypa till korset. Dagen har inte gått så där kanon. Det blev ingen träning (bra med vilodag). Men jag har kantat runt på stan hela dagen och gått morgonpromenad. Alltid något. Lunchen gick finfint, eller helt okej, jag blev supermätt trots att jag inte åt så där enorma mängder mat. Fikat gick kanon, nöjde mig med en chi-latte. Kanske inte det bästa alternativet, men jag var sugen på sött, och ville inte äta en bulle eller kaka.
Sen kom eldprovet, som jag inte klarade. Vi, mitt sällskap och jag gick in i en godisaffär (inte min ide) och jag köpte lite naturgodis. Som jag åt upp. Sen bjöd di andra mig på ännu mer godis, som jag var tvugnen att tacka ja till.
Till mitt försvar kan tilläggas, att det skulle ha varit knasigt om jag vore den enda som inte åt godis, främst för att jag är minst i gänget. De pikade mig lite, när jag sa att jag inte var sugen på godis. Får väl räkna detta som min unnar dag. Ganska stolt är jag ändå över att jag på hemvägen, gick in i en affär för att handla och inte köpte mer godis, som jag egentligen var sugen på.
Det som stör mig är att dagen hade kunnat vara perfekt, ifall vi inte hade gått in i godisbutiken. Och jag kännt den sociala pressen att köpa, för jag var inte ens sugen.
Blir att träna hårdare och äta nyttigare, och hoppas att vågen visar minus i slutet av veckan.


Torsdagens planer;
- morgonspinning
- intervallstep-up
- föreläsningar
- (ett extra pass, vet inte vad... kanske afro. Det har jag aldrig prövat förut)
- föreläsningar
- kvällspromenad?? (som kompensation)

Nya tag imorgon,

onsdag

Dagens morgonpromenad är avklarad, och för tillfället ser det ut som om jag inte kommer att hinna med så mycket mer träning idag. Nåja, alltid bättre än ingenting.
Frukosten ligger i magen och jag ska vara flitig en stund.

Jo gårdagens kaloriintag slutade på cirkus 1700, helt okej med andra ord.
Dagens utmaning kommer att bli en massa restaurangbesök, kaffepauser, cafébesök osv. Speciellt med tanke på att jag bara kommer att ha gått en promenad. Nåja, får försöka välja de nyttigate alternativerna.
Och med en stabil frukost i magen, blir allt mycket lättare.

Efter dagens promenad ser min novemberutmaning ut så här:

- 10km/80km
- 4 pass/30pass
- 2 min/30min planka
- 60 armhävningar/ 300 armhävningar
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0 min/30 min skämma bort mig själv


tisdagen so far

Har genomlidigt en massa föreläsningar, proppat i mig två stycken mellanmål och ska snart börja dra mig mot gymmet.  Där borde jag cykla ett spinningpass, bli rejält svettig och ta i för kung och fosterland.
Fast först ska jag ladda batterierna en aning, dricka vatten, varva ner och äta lite mera ägg. Skriva lite, mejla, planera i min kalender. Sen tar jag kväll, men först peppa, peppa till ett riktigt power pass.


2/30

så där ja, förmiddagens träning avverkad. Nu känns det allt skönt i kroppen. Idag känns allt lite bättre, efter helgens svullande. Och jag slår vad om att morgondagen kommer att kännas ännu bättre (bara jag håller mig i skinnet). Det blev 30minuter spinning och ett intervallbody pass. Och jag känner ännu inte av någon sockerhuvudvärk, den plågade mig hela dagen igår.

Dagens start, helt godkänd.


AVVERKAT


- 5km/80km
- 3 pass/30pass
- 2 min/30min planka
- 60 armhävningar/ 300 armhävningar
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0 min/30 min skämma bort mig själv


Morot nummer två

Fick ett mejl från en personlig tränare idag. Han skulle kontakta mig i slutet av veckan. Detta gjorde att jag snabbt insåg att jag måste kämpa hårdare nu, ifall jag ska träffa honom senare.
Barnsligt egentligen, att man inte vill vara svag och fet när det är han som ska hjälpa mig. Men ifall alla medel är tillåtet när det gäller tränings och mat motivation. Så är det bara.
Och ifall, jag tycker om honom, och ifall han inte kostar skjortan (jag har trots allt en begränsad ekonomi) så kommer jag att investera i honom som min belöning. Eventuellt en belöning som jag tar ut lite i förväg.
Men vad tusan.
Hoppas, hoppas.

1 av 30 avklarat

Ingen kanondag, sett ur träningssynvinkel iaf.
Har dock avverkat ett pass, och 1 minut planka (och när jag räknar med plankan så räknar jag med fötterna).
Kcl hamnar på 1600. Ska försöka hålla igen lite efter några veckor med alltför stora utsvävningar.
Kolhydraterna har jag försökt undvika så gott jag har kunnat. Helt okej med andra ord.

Tisdag;
spinning
plugga
intervallbody
plugga
föreläsningar
spinning
plugga

Så ser dagens planer ut. Ska försöka följa dem.
Mateplanerna är; frukost: ägg, keso, nötter, bär och kesella
lunch: troligtvis en sallad
mellis: ägg och keso/kesella blandning
middag: det som min sambo kokar ihop
kvällis: kesella och eventuellt ett äpple

morot

Glupsk som jag är har jag redan beställt efter en stegräknare. Så den borde komma lagom till helgen. Nu gäller det bara att klara 6 dagar. Men det gör jag!
Fick en till morot idag, den 20:e måste jag vara mitt snyggaste jag. Så nu har jag 18 dagar på mig att träna, äta rätt och bra.
Snart ska jag sticka iväg och träna. Tror det blir dubbelpass idag. Ska också försöka springa 20 min eller 3km.
Sen vore det bra om jag orkade gå på kvällspromenad idag. Fast det tror jag är en aning för överambitiöst. Men om jag skippar kolhydrater nu, så att det ligger på ca 100gram per dag, så kommer jag att gå ner i vikt. Men det är egentligen inte det viktigta, utan framför allt så kommer kroppen att må så där 100 gånger bättre.

tjat och gnäll

Helt ärligt skulle jag gärna gå och köpa en kaffe med bulle just nu. Trots det så skippar vi bullen och unnar oss en kaffe. Tada. Projektet går som jag vet inte vad, katastofalt.
Är inte sugen att träna idag, (så blir det om man har fler än två träningsfria dagar och äter mängder med onyttigheter). Magen hänger och ja, listan kan bli lång.
Så istället, ska jag sluta klaga. Gå och köpa en kaffe. Unna mig en kaffe. Lyxa till det.
Skriva som tusan och sedan blir det lite kvällsträning.
Det blir bra, imorgon kommer jag att vara mer taggad. Ett steg längre ifrån sockerhuvudvärken (den borde avta på onsdag), cirkus tre dagar tar det att avsockra kroppen, eller för mig och mina mängder får jag nog räkna med fredag.



jeansen går inte att knäppa

Jäklar vad jag känner mig otaggad just nu. Men jag ska vända det till min fördel. Jeansen gick just och just att knäppa idag, säger en hel del om helgens svullande. Men nu är det slut på det, och vi böjar på ny kula. En sund och rolig väg. Jag ska vända den jobbiga känslan, jag ska, jag ska.
Har ätit en nyttig, god och mättande lunch, med ytterst lite kolhydrater. I slutet av veckan ska jag hånskratta åt sockerdemonen och köpa mig en stegräknare!
Jag vet vilken jag vill ha, en från casall, som också mäter fettprocenten.

SÅ HÄR LÅNGT

AVVERKAT

- 3km/80km
- 1 pass/30pass
- 1 min/30min planka
- 0 armhävningar/ 300 armhävningar
- 0 nya pass/ 2 st nya
- 0 avslappnade pass/ 4 st
- 0 min/30 min skämma bort mig själv

NOVEMBERUTMANINGEN

TRÄNING
Del två i utmaningen handlar, inte helt otippat, om träning.
Under november ska följande uträttas:
80 km ska promenaras/cyklas/simmas/springas eller annan fysisk aktivitet som kan uppmätas i sträcka.
15 träningspass ska utföras. Som träningspass räknas ett pass på minst 30 min och när man är ombytt till träningskläder.
2 nya träningsformer ska testas (kan vara allt från ett nytt grupppass, eller att testa på att springa om man annars bara brukar promenara etc)
Ett träningspass ska under perioden vara minst 100 minuter. Om det är en långpromenad, en tur till gymmet eller något helt annat, är upp till dig.
30 minuter sammanlagt i plankan. Varav minst 10 av de minuterna ska vara på tårna.
300 armhävningar ska utföras varav minst 30 ska vara på tårna. Orkar man inte en armhävning på tårna, får man göra strikta på nervägen och sedan hjälpa sig upp. Bara man håller emot så mycket man orkar på vägen ner. Armhävningarna går även att byta mot någon annan övning där du effektivt kan använda din kroppsvikt. Om du vill byta övning, skriv vilken du vill byta till.
4 ordentliga stretch/avslappning/yoga/meditation eller liknanade ska utföras.
30 minuter varje vecka ska tillägnas dig. Det ska vara 30 minuter (eller mer!) som du skämmer bort dig på något vis. Tar ett hett bad, lägger ansiktsmask, får en massage. Gör något för dig själv som du mår bra av. Det är lika viktigt som det andra.



DAG 1 AV 30

Så då var starten satt (jag blev lite sen i den) och dags för en hel månad utan socker! Nu ska vi krympa magen lite.

Dagens planer på morgonspinning gick i stöpet, men inte gör det något. Har avvärkat 3km på mina 80 genom att ta en morgonpromenad.
Frukosten är uppäten och jag ska jobba med ett par projekt. Det får bli träningskväll idag istället.
försöker att tagga till mig så att jag ska känna mig taggad.

träning vecka 45

Jag kommer att köra tuffare, hårdare och mer målmedvetet!
Tanken är att tappa 2,5 kg till december!!


Måndag - morgonpromenad, yoga&pilates, spinning45, core30 min
Tisdag - morgonspinning, intervallbody, intervallspinning55 min
Onsdag -(morgonpromenad/springtur, intervallbody) EVENTUELL VILODAG NR 1
Torsdag - morgonspinning, intervallstep-ip,
Fredag - morgonpromenad, body, core30min, intervallspinning 55 min
Lördag - (morgonpromenad/springtur, body) EVENTUELL VILODAG NR 2
Söndag - morgonpromenad, spinning55 min

Planen ligger på
6 spinningpass, varav 3 lugna
1 yoga pass (ska försöka bli lite smidig)
3 body pass (2 intervallbody)
2 core pass
1 step-up pass





Veckans utmaningar, dvs. tillfällen som kommer att kräva det där lilla extra

Måndag -
Tisdag -
Onsdag - shoppindag med fika, utgång och restaurangbesök
Torsdag -
Fredag - sittning
Lördag - kvällsjobb (med kex, kakor, glass, godis)
Söndag -

jag börjar först imorgon

FAN! Novemberutmaningen är här, man jag är så inte redo. Eller jo jag är redo, men dagen har gått katastrofalt. KAn förklaras med 4 timmar sömn och sedan 8 på jobbet. En massa socker har åkt in i min kropp idag. Eventuellt för att den var ganska bakis av gårdagens mat och spritäventyr.
Nåja är det halloween så är det.
Men på grund av detta, och dessa miljoner kalorier som jag har vräkt i mig under helgen, kommer jag att påbörja novemberutmaningen först imorgon, efter 8 timmars sömn.
Och jag kommer att hålla på en dag längre som andra för att komepnsera. Så där nu är det kickoff för mig. Jäklar vad jag ska klara det.
Egentligen är det inte så svårt, bara avstå från godis. Eller jo det är svårt. Men nu kör vi tjejer.
Måste fokusera på alla mina fina belöningar jag ska ge mig själv.
Hålla mig borta från kolhyrdater, som gör mig mer hungrig och som skapar sug. Jag ska bli sockerfri!! Jag ska göra succe.

Provade en tröja idag, och den var för liten. Destu mer motivation att påbörja utmaningen.
Just do it!

jag börjar först imorgon

FAN! Novemberutmaningen är här, man jag är så inte redo. Eller jo jag är redo, men dagen har gått katastrofalt. KAn förklaras med 4 timmar sömn och sedan 8 på jobbet. En massa socker har åkt in i min kropp idag. Eventuellt för att den var ganska bakis av gårdagens mat och spritäventyr.
Nåja är det halloween så är det.
Men på grund av detta, och dessa miljoner kalorier som jag har vräkt i mig under helgen, kommer jag att påbörja novemberutmaningen först imorgon, efter 8 timmars sömn.
Och jag kommer att hålla på en dag längre som andra för att komepnsera. Så där nu är det kickoff för mig. Jäklar vad jag ska klara det.
Egentligen är det inte så svårt, bara avstå från godis. Eller jo det är svårt. Men nu kör vi tjejer.
Måste fokusera på alla mina fina belöningar jag ska ge mig själv.
Hålla mig borta från kolhyrdater, som gör mig mer hungrig och som skapar sug. Jag ska bli sockerfri!! Jag ska göra succe.

Provade en tröja idag, och den var för liten. Destu mer motivation att påbörja utmaningen.
Just do it!

RSS 2.0